Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön örtsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Se till att äggulor och olja håller samma temperatur. Är det mycket varmt bör du kyla ägg och olja en stund i kylskåpet, annars brukar rumstemperatur fungera bra. Lägg äggulorna i en matberedare. Kör en liten stund med citronsaft, senap och salt. Tillsätt oljan i en tunn stråle medan maskinen är i gång tills du fått en tjock majonnäs. Lägg i dill och persilja utan stjälkar samt gräslöken, dragonen och pressad vitlök. Kör maskinen tills majonnäsen blir alldeles grön. Skrapa ut den i en skål och blanda med gräddfilen. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen stå en timme i kylen innan den serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.