Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön purjoskinksås

 
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En sås med ingredienser som många dessvärre brukar kasta. Superenkelt tillagad med få ingredienser. Kommer hemma hos oss att bli ett stående tillbehör på Jul och Påskbordet.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj och skär allt det gröna av purjolöken i småbitar. Blanda skinkspad och vispgrädde så det blir 4 dl. Fräs smöret i en kastrull ihop med purjolöken till löken slaknar. Rör ner vetemjölet och häll i gräddblandningen. Koka upp under omrörning och låt småsjuda 10-15 minuter. Ta från plattan och mixa såsen slät med mixerstav eller mixer. Smaka av med peppar och eventuellt salt. Servera till skinka och potatis.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.