Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön soppa från Björkholmen

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Ärtsoppa i modern tappning med lite fart i...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa och skölj purjo och skär den i skivor. Ansa paprikan och ta bort kärnhuset, skär den små tärningar. Finhacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök, purjo och paprika i olivolja i en gryta utan att det tar färg.
  2. Finhacka chilifrukten och tillsätt den i grytan. Häll på ärtor och buljong och låt det hela koka ett par minuter.
  3. Tillsätt persilja och mixa soppan med stavmixer direkt i grytan. Rör ner vispgrädde. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med knaperstekt bacon och/eller kokta ägg i halvor.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Nettie 5 april 2008

    Mums så gott, kommer vi att laga många gånger till

  • MatMixern 11 februari 2010

    Tack för detta recept! Nu är mig mage riktigt rund och go´. Soppan är verkligen smakrik och mättande, speciellt om man tar ägg & bacon som extra mums i. Receptet kommer att användas många gånger till. Tyvärr gjorde jag ett misstag, petade mig i näsan efter att ha hackat färdigt chilin...

  • lisam 14 januari 2012

    en klar favorit!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.