- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Ärtsoppa i modern tappning med lite fart i...
Instruktioner
- Ansa och skölj purjo och skär den i skivor. Ansa paprikan och ta bort kärnhuset, skär den små tärningar. Finhacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök, purjo och paprika i olivolja i en gryta utan att det tar färg.
- Finhacka chilifrukten och tillsätt den i grytan. Häll på ärtor och buljong och låt det hela koka ett par minuter.
- Tillsätt persilja och mixa soppan med stavmixer direkt i grytan. Rör ner vispgrädde. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med knaperstekt bacon och/eller kokta ägg i halvor.
Publicerat den
27 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mums så gott, kommer vi att laga många gånger till
Tack för detta recept! Nu är mig mage riktigt rund och go´. Soppan är verkligen smakrik och mättande, speciellt om man tar ägg & bacon som extra mums i. Receptet kommer att användas många gånger till. Tyvärr gjorde jag ett misstag, petade mig i näsan efter att ha hackat färdigt chilin...
en klar favorit!