Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grön tesorbet med frukt

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Den här originella sorbeten som hämtats från det japanska köket är som gjord för att avsluta en kraftig måltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i lite kallt vatten. Lägg strösocker, te och myntablad i en tillbringare och häll på 5 dl kokande vatten. Låt dra fem minuter och sila teet. Lös upp gelatinet i det varma teet, rör om ordentligt och låt svalna 20 minuter.
  2. Skär tunna strimlor av citronskalet, ev med ett ciseleringsjärn. Pressa citronen.
  3. Rör ner druvsocker, rom och 1 tsk färskpressad citronsaft i det kalla teet. Rör om väl och låt stå två timmar i frysen. Rör om i sorbeten efter cirka en timma. Vispa äggvitorna hårt och vispa ner dem med en elvisp i sorbeten. Låt stå ytterligare två timmar i frysen.
  4. Skala mangon och skär fruktköttet i tärningar. Lägg mangon i en skål och blanda med 1 tsk färskpressad citronsaft. Låt litchifrukterna rinna av, halvera dem och blanda med mangon. Skala kiwifrukterna, skär dem i bitar och blanda med mangon.
  5. Blanda honungen med 2 tsk färskpressad citronsaft och rör ner bland frukten. Lägg upp frukten och tesorbeten på assietter. Garnera med strimlat citronskal och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.