En härlig deg som fylls med knallgrön ärtröra.
Instruktioner
- Finhacka myntan och blanda med tomatpesto och vatten.
- Häll röran i en bunke och smula sedan ner jästen. Rör tills jästen löst sig.
- Tillsätt salt och mjöl. Knåda till en smidig deg och låt jäsa i en timma.
- Koka ärterna 2-3 minuter, sila av vattnet och kör dem snabbt i mixern så att de finfördelas.
- Blanda ärtmoset med ricotta, citronskal, vitlök, salt och peppar. Sätt ugnen på 250 grader.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda samman degen och kavla ut den tunt. Skär ut 20 rutor. Lägg 1-2 tsk ärtpuré på vardera degbit, i ena hörnet.
- Vik samman rutorna till trianglar och tryck sedan ihop kanterna med hjälp av en gaffel.
- Lägg trekanterna på en bakpappersklädd plåt och pensla dem med olivolja. Grädda dem ca 15 minuter.
- Med fetaost och rödbetor: Du kan variera fyllningen genom att byta ut ärter och citronskal mot rödbetor och fetaost. Koka 3 dl rödbetor lätt så att de fortfarande har lite tuggmotstånd. Kyl av dem under rinnande kallt vatten. Samtidigt kan du då gnida av rödbetsskalet. Hacka rödbetorna fint och blanda med 100 g smulad fetaost, 1 dl ricotta, 1 pressad vitlöksklyfta, salt och peppar. Följ för övrigt grundreceptet.
Publicerat den
7 januari 2008
Skriv kommentar