Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gröna baguetter

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Goda och smakfulla bröd till soppan, buffén...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll det fingervarma vattnet i en bunke och blanda med oljan. Smula i jästen och rör tills den löst sig.
  2. Tillsätt sirapen och saltet. Arbeta in mjölet, lite i taget. Låt jäsa i 40 minuter.
  3. Tag upp degen och knåda den blank och smidig på bakbordet.
  4. Dela degen i 6 lika stora delar. Kavla ut varje del till en avlång platta, cirka 30 cm lång.
  5. Rör samman alla ingredienserna till fyllningen. Bred 1/6 på varje degplatta.
  6. Rulla ihop och lägg rullarna på två smorda plåtar. Låt jäsa i ½ timme. Sätt ugnen på 250°.
  7. Grädda de gröna baguetterna i cirka 15 minuter tills baguetterna fått fin färg.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • saragu 6 juli 2010

    lätta o goa, uppskattade av oss. Tack :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.