Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gröna kåldolmar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vegetariska kåldolmar med svamp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina spenaten och krama ut så mycket vätska som möjligt. Rör ut rivebrödet med grädden och låt det svälla.
  2. Koka upp buljongen i en rymlig kastrull. Skär bort så mycket av kålhuvudets hårda stock som möjligt. Lägg sedan kålhuvudet i det kokande vattnet och låt koka i 10 minuter.
  3. Låt det förvällda kålhuvudet rinna av i ett durkslag. Lossa försiktigt bladen och skär bort det grövsta på dem.
  4. Rensa och hacka champinjonerna. Smält 1 msk smör i en kastrull. Lägg i svampen och fräs den lätt någon minut.
  5. Blanda spenaten med champinjonerna, rivebrödet, äggulorna och osten. Smaksätt med 1/2 tsk salt, 1 krm nyriven muskotnöt och lika mycket nymalen peppar.
  6. Lägg en dryg matsked spenatfyllning på varje kålblad. Vik ihop till små paket och lägg dem med skarven nedåt i en gryta. Häll på så mycket buljong att det når upp till ca 3/4 av dolmarna och sjud sedan på svag värme under lock i 40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.