Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gröna linsbiffar med avokado

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De här biffarna blir riktigt mättande tack vare linser och avokado. Den fräscha touchen av mynta och koriander är pricken över i. Serveras med en sval och god myntasås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg linserna i rikligt med vatten i 8 timmar eller över natten. Häll av vattnet och skölj linserna noga. Dela avokadorna, ta bort kärnorna och gröp ur innanmätet. Hacka löken fint.
  2. Häll ner linser, avokado, lök, majsstärkelse, citronsaft, mynta, koriander, salt och peppar i en matberedare. Mixa till en slät smet. Forma till små biffar och stek dem gyllenbruna på båda sidorna.
  3. Blanda ihop yoghurt, pressad vitlöksklyfta, citronsaft, mynta, salt och peppar i en skål.
  4. Servera biffarna med kokt quinoa, bulgur eller matvete, sallad och myntasås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.