Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gröna linsbiffar med bulgursallad och dillkräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ljuvliga färger och konsistenser gör denna rätt till en fullpoängare! Linser är perfekta att göra biffar på. Om du vill piffa till dem ytterligare (och alla i familjen gillar det), kan du vänd ner 1 dl hackade gröna oliver i smeten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gröna linsbiffar: Hacka den gula löken och vitlöksklyftorna fint. Fräs i lite olivolja tills det mjuknar. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Häll av spadet från kikärterna och skölj. Säng ner lök, linser, kikärter, havregryn och majsstärkelse i en matberedare. Mixa till en hyfsat slät smet. Skrapa ner i en skål. Blanda ner grovt riven morot, salt och peppar. Forma till biffar och stek gyllenbruna i olja.
  2. Bulgursallad: Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten så att den svalnar. Blanda ner granatäppelkärnor, pressad saft från granatäpplet, russin, pistaschnötter, persilja, olivolja, salt och peppar.
  3. Dillkräm: Rör ihop alla ingredienser i en skål.
  4. Servera linsbiffarna tillsammans med bulgursalladen och dillkrämen. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.