Ljuvliga färger och konsistenser gör denna rätt till en fullpoängare!
Linser är perfekta att göra biffar på. Om du vill piffa till dem ytterligare (och alla i familjen gillar det), kan du vänd ner 1 dl hackade gröna oliver i smeten.
Instruktioner
- Gröna linsbiffar:
Hacka den gula löken och vitlöksklyftorna fint. Fräs i lite olivolja tills det mjuknar. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Häll av spadet från kikärterna och skölj. Säng ner lök, linser, kikärter, havregryn och majsstärkelse i en matberedare. Mixa till en hyfsat slät smet. Skrapa ner i en skål. Blanda ner grovt riven morot, salt och peppar. Forma till biffar och stek gyllenbruna i olja.
- Bulgursallad:
Koka bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten så att den svalnar. Blanda ner granatäppelkärnor, pressad saft från granatäpplet, russin, pistaschnötter, persilja, olivolja, salt och peppar.
- Dillkräm:
Rör ihop alla ingredienser i en skål.
- Servera linsbiffarna tillsammans med bulgursalladen och dillkrämen. Ät och njut!
Publicerat den
1 augusti 2016
Liknande recept
Skriv kommentar