Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

grönkål med fläsk

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Denna rätt har jag ätit sedan barnsben och är för mig en god och sund maträtt. I Tyskland är det en vanlig måltid både som vardagsmat och på julbordet .

Ingredienser

Instruktioner

Köp gärna fryst hackad grönkål 400g. Lägg den i en kastrull med 2 dl vatten och en buljongtärning. Låt grönkålen förvälla och koka sakta upp i 30 minuter. Tärna fläsk utan svål och bryn dom i en stekpanna. Finhacka en gul lök mycket fint.. Häll ur buljongen och tillsätt 1 dl nytt vatten. Tillsätt fläsk och lök med grönkålen och låt sjuda i 15 minuter. Späd på grädde tills kålen blir tjockare i konsistensen. Krydda med lite kummin och malen vitpeppar. Servera gärna med stekt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.