Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönkålsgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Passar som ett komplement till julmaten tex. Men kan så klart året runt =)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina grönkålen om du använder fryst, och pressa ut så mycket vätska som möjligt. Hacka grönkålen fint. Smörj en ugnssäker form och sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Vispa ihop äggen lätt och tillsätt grädde ochriven ost. Krydda med 1/2 tsk salt, peppar och nyriven muskot.
  3. Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull, löken ska mjukna men inte ta färg. Vänd ner grönkålen i löken, ta kastrullen från värmen och rör ner äggblandningen.
  4. Häll alltsammans i formen, strö över smulad fetaost och låt formen stå i ugnen i 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.