Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönkålspaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Paj med grönkål, valnötter och brieost. Gott på julbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop mjöl, smör och crème fraiche och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en pajform, 23 cm i diameter. Nagga och låt stå kallt i 30 min. Förgrädda pajskalet i 200 grader, 10 min.
  2. Hacka grönkålen grovt. Skala och skiva löken. Fräs löken mjuk i smör. Rör ner grönkålen och låt den fräsa med i 5 min. Lägg över i pajskalet.
  3. Vispa ihop grädde, ägg, salt och peppar och häll i formen. Dela osten i bitar och lägg ovanpå.
  4. Strö över nötterna och grädda i 200 grader, 35-40 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.