Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönkålspaj med ost

 
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda pajdegen, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Låt den stå kallt minst 15 minuter. Nagga botten och förgrädda mitt i ugnen ca 15 min. Sänk värmen till 200°.
  2. Repa bladen från grönkålen och koka dem mjuka. Pressa vätskan ur kålen och hacka den. Eller tina fryst kål och pressa ur vätskan.
  3. Strö lite av mandeln över pajskalet.
  4. Lägg i kål och ost och krydda med lite salt, peppar och muskot.
  5. Vispa samman crème fraiche, ägg, resten av saltet och lite peppar och bred ut det över kålen.
  6. Strö över resten av mandeln.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.