Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönkålspaj med pinjenötter

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Denna paj passar fint på julbordet eller som vickning under juldagarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka ihop mjöl, smör och salt, tillsätt kesella och arbeta till en deg. Klä en pajform ca 22-24 cm i diameter med degen. Nagga med en gaffel och låt stå i kylen minst 30 minuter.
  2. Strimla purjolöken och fräs den mjuk i smör, tillsätt grönkålen och låt puttra några minuter. Salta och peppra.
  3. Förgrädda pajskalet i ugn, 200 grader ca 10 minuter. Blanda ägg, grädde och mjölk till en stanning. Lägg grönkålen och osten i pajskalet och häll över stanningen.
  4. Grädda 35-40 minuter. Garnera med rostade pinjenötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.