Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönkålspaté

 
  • Serverar: 10-15 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Den här rätten komponerade jag för några jular sedan då barnen blivit vegetarianer. Sedan dess finns den alltid på matbordet på julaftonen . Den kan ätas både varm och kall. Tips! Bevara inte pateérna i aluminiumformarna, ta upp dem och slå in dem i smörpapper eller bakplåtspapper. Jag brukar göra så och ha dem i smörpapper på ett fat i kylskåpet. Jag är skeptisk till aluminium.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka två dl grötris i en kastrull. Koka 500 gr grönkål i en annan kastrull i 4-5 dl vatten. Låt svalna ett tag.
  2. Blanda ned riset i grönkålen, som är kvar i vattnet. Tillsätt 2,5 dl kaffegrädde. Blanda ned 4 ägg. Krydda med en tsk torkad dragon, litet koriander, litet svartpeppar och 0,5- 1 tsk salt.
  3. Gör i ordning två 1.5 liters avlånga brödformar med litet smör.
  4. Skiva schalottenlöken tunt i ringar, fräs dem hastigt i lite smör utan att de tar färg. Lökringarna placerar du i botten på formarna, de kommer överst som dekoration på patéerna och ger samtidigt en fin smak tillsammans med dragonen i patén.
  5. Grädda i 225 grader i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
  6. Skivas i 2 centimeters skivor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.