Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönkålssoppa

 
Skriv ut

I mitt tycke är den här soppan jättegod!

Ingredienser

Instruktioner

• Förväll färsk grönkål först genom att koka dem ca 5 min i lättsaltat vatten (1 tsk salt till 1 liter vatten). Låt den rinna av i en sil och pressa ur vattnet. Hacka el mixa dem. • Snitta, skölj och strimla purjolöken mycket fint. • Smält matfettet i en gryta. Tillsätt den strimlade purjolöken och fräs den.. • Tillsätt vattnet och buljongtärningarna el fond. • Skala och riv potatisen. Tillsätt den rivna potatisen i grytan. Låt soppan sjuda i ca 10 min. Rör då och då. • Tillsätt förvälld, hackad eller frusen grönkål i soppan, låt allt få ett uppkok. • Vill du ha en tjockare konsistens så red av med lite vatten blandat med 1 msk majsstärkelse. Om du vill ha soppan tunnare så späd med vatten. • Smaka av soppan med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.