Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönkålssoppa med ägghalvor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Värmande i höstrusket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och repa grönkålen från stjälken. Ta ett litermått och packa det med grönkål. Lägg grönkålen i buljongen och koka i 5 minuter. OBS spara buljongen när du häller av det.
  2. Hacka grönkålen grovt. Skala och hacka löken. Skala potatisen och riv den fint.
  3. Smält smöret i grytan. Lägg i grönkålen, löken, potatisen och strö över mjölet. Rör om väl, häll tillbaka buljongen och rör hela tiden tills soppan har kokat upp. Låt den sjuda cirka 5 - 6 minuter.
  4. Krydda med timjan och smaka av med salt. Om soppan blir för tjock späd med vatten till önskad konsistens.
  5. Lägg på dom hårdkokta ägghalvorna. Servera med en god ostsmörgås och ett glas mjölk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.