Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönkålssoppa med kycklingkorv

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Korv eller kött tillsoppan går att alternera.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda kycklingstrimlorna med vitlök och kryddor. Ställ kallt 1-2 timmar.Finfördela köttet i matberedaren. Tillsätt mjöl, grädde, gröt, äggula, salt och peppar. Forma 2 korvar av färsen på dubbla lager plastfolie och rulla ihop. Vira åt ändarna som smällkarameller. Sjud korvarna sakta i buljongen ca 20 minuter. Låt korvarna svalna i folien. Tag av folien, snitta korvarna och servera dem till grönkålssoppan.
  2. Grönkålssoppa: Skär bort grova nerver på grönkålen, skölj och hacka den fint eller kör den i matberedaren med lite buljong. Fryst grönkål kan tina i buljongen. Smält smöret, tillsätt mjölet under vispning och späd med ca 1 liter av buljongen. Låt sjuda 5 minuter. Tillsätt den färska eller frysta grönkålen och sjud ytterligare 5 minuter. Späd med mer buljong. Smaka av med socker, salt och peppar.
  3. Servera soppan med korven skuren i bitar och gärna lite färsk mejram.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.