Korv eller kött tillsoppan går att alternera.
Instruktioner
- Blanda kycklingstrimlorna med vitlök och kryddor. Ställ kallt 1-2 timmar.Finfördela köttet i matberedaren. Tillsätt mjöl, grädde, gröt, äggula, salt och peppar. Forma 2 korvar av färsen på dubbla lager plastfolie och rulla ihop. Vira åt ändarna som smällkarameller. Sjud korvarna sakta i buljongen ca 20 minuter. Låt korvarna svalna i folien. Tag av folien, snitta korvarna och servera dem till grönkålssoppan.
- Grönkålssoppa:
Skär bort grova nerver på grönkålen, skölj och hacka den fint eller kör den i matberedaren med lite buljong. Fryst grönkål kan tina i buljongen. Smält smöret, tillsätt mjölet under vispning och späd med ca 1 liter av buljongen. Låt sjuda 5 minuter. Tillsätt den färska eller frysta grönkålen och sjud ytterligare 5 minuter. Späd med mer buljong. Smaka av med socker, salt och peppar.
- Servera soppan med korven skuren i bitar och gärna lite färsk mejram.
Publicerat den
6 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar