Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönpepparbiff

Grönpepparbiff är en riktigt mustig husmansrätt som passar fint att bjuda på till söndagsmiddagen. Varje kock skulle nog sätta grönpepparbiff högt upp på listan över favoriträtterna – både att tillaga och att äta. Biffarna är gjorda på nötfärs och smakar kryddigt av grönpepparkorn. Såsen i sin tur är också himmelsk, gjord på stekskyn och rikligt med grädde som smaksatts med mer grönpeppar. Vanligtvis tillagar man biffarna på nötfärs, men prova också gärna att göra grönpepparbiffar på viltkött – grönpepparbiffar gjorda på älgkött smakar godare än gott! Till dina grönpepparbiffar passar pressad potatis som hand i handske. Glöm inte grönsaker, en nyttig sallad vid sidan lämpar sig väl för både mage och gom.


Låt ströbrödet svälla i grädde och ägg en stund. Finhacka löken och krossa grönpepparn i en mortel. Blanda ihop alla ingredienser till en slät smet. Salta och peppra. Forma små fina biffar och s...

6-8
5

Blanda färsen med 1 msk av grönpepparn och resten av kryddorna, lök, fond och lite grädde och forma pannbiffsstora biffar. Stek i smör och vispa ur pannan och spar stekskyn efter varje stekning. Bl...

3
2

Rör ihop färsens samtliga ingredienser på vanligt sätt och forma små fina biffar av den. Stek dem snabbt i het stekpanna i väl brynt smör, så att de får bra färg men ändå är helt röda och halvråa inut...

4-6
2

Rör ihop alla ingredienserna till färsen och forma den till små biffar. Bryn matfettet i en stekpanna och bryn biffarna på båda sidor. Lägg över biffarna i ett ugnsfast fat och håll dem varma i...

4
1

Sätt ugnen på 125 grader Rör ihop färsens samtliga ingredienser, och forma biffar. Smeten ska vara väldigt lös. Stek biffarna snabbt i en het panna med smör,så att de får fin färg med ändå är hel...

45 min
4

Blöt upp ströbrödet med buljongen och grädden. Blanda i ägg, lök, salt, grönpeppar och köttfärs. Jag brukar köra i matberedaren. Forma till biffar och stek i omgångar, lägg över i en gryta. SÅSE...

40 min
4

Rör ihop färsen ingredienser och forma till små biffar. Stek dem snabbt, men bara för färgens skull, vart efter de blir stekta lägg dem i en form i ugnen på 125 grader. Gör såsen i samma stekpanna,...

40 min
4-6

Blanda samman alla ingredienser till biffarna och forma till åtta biffar. Stek biffarna runt om i en stekpanna. Ta ur de färdiga biffarna ur pannan och fortsätt med såsen. Såsen gör du i stekpannan....

30 min
4

Biffar: Blanda färs, 1dl grädde, salt, 1msk finhackad grönpeppar och ägg. Rör ihop tills allt är väl blandat. Forma 12st små trinda biffar. Stek biffarna i smör ca 3-4 min/sida. Sås: Vispa u...

4

Låt ströbrödet svälla 10 minuter i mjölken. Tillsätt resten av ingredienserna, utom matfettet, och arbeta samman till en smidig färs. Forma färsen med vattensköljda händer till 6 biffar. Stek biffar...

2

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.