Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönpepparbiff

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grönpeppar i färsbiffarna och i såsen ger en kryddig och stark, men inte överdrivet het smak. Allra bäst blir det om du använder frystorkad grönpeppar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop alla ingredienserna till färsen och forma den till små biffar.
  2. Bryn matfettet i en stekpanna och bryn biffarna på båda sidor.
  3. Lägg över biffarna i ett ugnsfast fat och håll dem varma i 125 grader.
  4. Fräs snabbt upp grönpepparn i matfettet. Slå konjaken i stekpannan och bränn av det hela. Häll i grädde, soya och gräddfil. Vispa hela tiden.
  5. Låt såsen koka 2-3 minuter. Smaka av med salt och citronsaft. Slå såsen över biffarna och höj ugnsvärmen till 225 grader. Låt biffarna dra i såsen 10 minuter innan serveringen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Beatriz 25 januari 2008

    Blev underbart goda, lyckades inte helt eftersom de blev lite lösa i konsistensen men smaken var en höjdare - för inte tala om sâsen. Gjorde pâ dubbel sats trots att vi bara var fem personer för att ha ett extra mâl mat i frysen...pyttsan blev bara 3 pannbiffar kvar och de var snabbt borta dagen efter. Klart ett höjdarrecept. Tack Queenie

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.