Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönpepparflamberade jordgubbar med apelsinsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta mina vänner, är en höjdare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm en traktörpanna. Lägg i sockret och låt smälta tills det är mellanbrunt och karamellaktigt utan att brännas. Lägg i smöret och låt det smälta ihop med sockret under ständig omrörning. En gaffel är bra att röra om med. Bli inte orolig om karamellen biter sig fast på gaffeln för efter en stunds rörande så släpper den.
  2. Lägg i jordgubbarna, apelsinskalet och grönpepparen. Rör om väl. Pudra över florsockret. Slå på spriten och bränn av. Akta skägg och fläktgången för det brinner bra. Servera direkt med mjuk vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.