Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsaker med gräddkokt pasta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En höstig, god och mycket härlig maträtt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj grönsakerna i kallt vatten. Skär aubergine och squash i 1 cm tjocka skivor och paprikan i 4 delar. Dela tomaterna på mitten och purjon i fyra delar. lägg grönsakerna i en skål.
  2. Blanda olivoljan och saften från en citron, pressad vitlök, salt och peppar. Häll över blandingen på grönsakerna och blanda. Låt marinera i minst tio minuter.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek grönsakerna i lite olja i 2-3 minuter på varje sida, till de känns mjuka och genomvarma.
  4. Koka upp rikligt med pasta vatten, ca 2-3 liter med en halv matsked salt och en msk olja. Lägg i pastan när vattnet kokar och koka enligt anvisningarna på paketet.
  5. Häll av pastavattnet, men spara 1 1/2 dl. Häll tillbaka pastan i kastrullen, tillsätt grädden och pastavattnet. Koka upp hastigt och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera genast!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.