Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsaker och räkor i lätt currysås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett enkelt recept vars ingredienser kan varieras oändligt. Kan även användas som sås till andra rätter. Min version innehåller inga mjölkprodukter, den krämiga konsistensen kommer från curryn och vetemjölet. Supergott, supernyttigt och kalorisnålt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten tillsammans med buljongtärningen, curryn och mjölet. Se upp för klumpar (använd ev. en handvisp).
  2. Lägg i grönsakerna och låt dem mjukna upp i den puttrande såsen.
  3. Lägg i tigerräkorna sist och ta bort kastrullen från värmen. Räkorna blir snabbt klara så lägg dem inte i kastrullen medan du kokar, annars blir dem för sega.
  4. Smaka av med salt och cayennepeppar för önskad styrka (behövs dock oftast inte).
  5. Servera med ris/pasta/potatis och en kall sallad!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.