- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Man behöver inte äta sig mätt på kött. Här använder man en mycket liten mängd kassler som krydda i gratängen. Du som vill ha en helt vegetarisk måltid kan utesluta den.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200° och ta fram en stor ugnsform.
- Skär blomkål och broccoli i små buketter och bitar. Skölj och skär purjolök i 1 cm breda bitar. Skär kassler i 1 cm stora tärningar. Skölj och riv skalet från citronen. Grovriv parmesan och hacka persilja.
- Blanda ägg, keso, parmesanen, citronskalet och persiljan i en bunke. Krydda med 1 tsk salt och 0,5 tsk svartpeppar.
- Fördela blomkålen, broccolin, purjon och kasslern i ugnsformen. Häll över ägg- och ostblandningen och gratinera i ugnen i 20-25 minuter.
- Skala och grovriv morot och kålrot. Blanda med solrosskott i en skål. Ringla över saften från halva citronen, olivolja, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar.
Servera gratängen med råkostsalladen.
Publicerat den
6 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar