Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsaks- och ostgratäng med råkostsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Man behöver inte äta sig mätt på kött. Här använder man en mycket liten mängd kassler som krydda i gratängen. Du som vill ha en helt vegetarisk måltid kan utesluta den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200° och ta fram en stor ugnsform.
  2. Skär blomkål och broccoli i små buketter och bitar. Skölj och skär purjolök i 1 cm breda bitar. Skär kassler i 1 cm stora tärningar. Skölj och riv skalet från citronen. Grovriv parmesan och hacka persilja.
  3. Blanda ägg, keso, parmesanen, citronskalet och persiljan i en bunke. Krydda med 1 tsk salt och 0,5 tsk svartpeppar.
  4. Fördela blomkålen, broccolin, purjon och kasslern i ugnsformen. Häll över ägg- och ostblandningen och gratinera i ugnen i 20-25 minuter.
  5. Skala och grovriv morot och kålrot. Blanda med solrosskott i en skål. Ringla över saften från halva citronen, olivolja, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Servera gratängen med råkostsalladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.