Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsaksbuljong

(1 kommentar)  
Skriv ut

Nyttigare och godare än färdigköpta buljongtärningar. Låter väldigt mycket med vitlöken, men enligt boken blir det en fin, nästan omärklig arom.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och borsta rotfrukterna rena. Skala löken, skär alltsammans i stora bitar. Stek det försiktigt i ojlan och tillsätt kryddorna. Om du vill ha en ljus buljong, skall grönsakerna inte få ta färg.
  2. Tillsätt vattnet och ev. vitlöken. Koka upp, låt sjuda under lock i 1 ½ - 2 timmar. Sila buljongen. Är hållbar i kylen i 3-4 dagar, kan också frysas in i lagom portioner.
  3. De frånsilade grönsakerna kan puréas och användas i en tjock soppa eller som bas till en sås.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bohjort 9 mars 2010

    Till hur många räcker det till då?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.