Den här buljongen innehåller inga tillsatser utan bara enkla och naturliga ingredienser. Detta till skillnad från de i affärerna köpta buljongtärningarna. Vill man göra köttbuljong i stället så inhandlar man köttben, märgben och kanske lite kalvben och lägger dem på plåten med grönsaker och tomatpuré ovanpå. Den buljongen blir bara bättre och bättre ju längre den får småputtra. Det går också bra att göra köttglace av den buljongen, det är bara att reducera ner tills den tjocknat.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Tack för receptet det skall bli kiul att testa .
Hur mycket blir det ungefär? Ska den sen späs med vatten? Hur mycket?
Jättebra idé med iskubspåsarna! Jag har försökt komma på ett bra sätt att portionsförpacka och det här var ju kanon! tack!
Gör en nu, första kvarten klar. Kul att nya Type 301 steel kniven fick jobba lite. Ispåsar är bra att förvara i, men tänk på att inte hälla i för varm fond bara, tror inte dessa påsar klarar det så bra.
Gjorde receptet med kött och märgben. Fantastiskt gott blev det. Ska nu göra en ren grönsaksbuljong också. Mums!