Det här är en klassiker från det nordafrikanska köket med fräscha grönsaker och en kryddstark dipp.
Instruktioner
- Skölj två tomater, skär i fjärdedelar, kärna ur och ta bort stjälkfästerna. Hacka fruktköttet grovt. Skala lök och vitlök, hacka smått och fräs dem glansiga i het olja. Tillsätt de hackade tomaterna, låt småkoka på medelvärme i 10 minuter.
- Passera sedan blandningen med en stavmixer, rör ner gräddfil, smaka av med salt, peppar, tabasco och socker. Täck över dippsåsen och ställ svalt.
- Häll kokande vatten över couscous i en kastrull och låt svälla i 5 minuter, rör försiktigt med en gaffel, lägg på lock och håll varmt.
- Skölj och skala resten av grönsakerna. Skär zucchinin i stavar, skär morötter och aubergine i grova tärningar, halvera bönorna, strimla vitkålen, skala och hacka resten av vitlöken, stöt chilin i en mortel.
- Smält smöret i en stor stekpanna, låt morötter, bönor och vitkål fräsa i 4 minuter. Lägg i vitlök och chili, sedan zucchini och aubergine och låt fräsa under lock på svag värme i 4 minuter. Daglacera med buljong, rör ner tomater och kikärtor och låt småkoka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och saffran.
- Servera couscous med grönsaker på tallrikar och en skål tomatdipp till.
Publicerat den
24 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar