Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsakscouscous med tomatdipp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det här är en klassiker från det nordafrikanska köket med fräscha grönsaker och en kryddstark dipp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj två tomater, skär i fjärdedelar, kärna ur och ta bort stjälkfästerna. Hacka fruktköttet grovt. Skala lök och vitlök, hacka smått och fräs dem glansiga i het olja. Tillsätt de hackade tomaterna, låt småkoka på medelvärme i 10 minuter.
  2. Passera sedan blandningen med en stavmixer, rör ner gräddfil, smaka av med salt, peppar, tabasco och socker. Täck över dippsåsen och ställ svalt.
  3. Häll kokande vatten över couscous i en kastrull och låt svälla i 5 minuter, rör försiktigt med en gaffel, lägg på lock och håll varmt.
  4. Skölj och skala resten av grönsakerna. Skär zucchinin i stavar, skär morötter och aubergine i grova tärningar, halvera bönorna, strimla vitkålen, skala och hacka resten av vitlöken, stöt chilin i en mortel.
  5. Smält smöret i en stor stekpanna, låt morötter, bönor och vitkål fräsa i 4 minuter. Lägg i vitlök och chili, sedan zucchini och aubergine och låt fräsa under lock på svag värme i 4 minuter. Daglacera med buljong, rör ner tomater och kikärtor och låt småkoka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och saffran.
  6. Servera couscous med grönsaker på tallrikar och en skål tomatdipp till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.