Under den gullenbruna ytan gömmer sig grönsaker och fin skinka. En smakrik rätt som du kan variera efter tycke och smak.
Instruktioner
- Förbered fänkålen, skär bort de små rötterna och ev torra delar. Då ser man lätt de olika lagren som fänkålen är uppbyggd av. halvera fänkålen och skär försiktigt ut en kil i den hårda roten. Se till så att de olika lagren inte lossar från varandra. Dela sedan fänkålen i fjärdedelar på längden och strimla.
- Skölj och ansa broccolin. Skär ev broccolin i mindre bitar. Putsa och hacka svamp och purjolök. Tärna skinkan.
- Sätt ugnen på 225 grader. Hetta upp oljan i en stekpanna. Blanda ner alla grönsaker och skinkan. Fräs i ca 5 minuter under omrörning. Låt sedan fräsa ca 10 minuter under lock.
- Blanda under tiden mjölk och ägg. Krydda med salt, peppar och muskot. Fyll en smord ugnsfast form med grönsaksblandningen. Häll över äggblandningen.
- Strö över osten och gratinera på nedersta falsen i ugnen ca 20 minuter.
Publicerat den
2 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar