Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsaksgratäng

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Under den gullenbruna ytan gömmer sig grönsaker och fin skinka. En smakrik rätt som du kan variera efter tycke och smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förbered fänkålen, skär bort de små rötterna och ev torra delar. Då ser man lätt de olika lagren som fänkålen är uppbyggd av. halvera fänkålen och skär försiktigt ut en kil i den hårda roten. Se till så att de olika lagren inte lossar från varandra. Dela sedan fänkålen i fjärdedelar på längden och strimla.
  2. Skölj och ansa broccolin. Skär ev broccolin i mindre bitar. Putsa och hacka svamp och purjolök. Tärna skinkan.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Hetta upp oljan i en stekpanna. Blanda ner alla grönsaker och skinkan. Fräs i ca 5 minuter under omrörning. Låt sedan fräsa ca 10 minuter under lock.
  4. Blanda under tiden mjölk och ägg. Krydda med salt, peppar och muskot. Fyll en smord ugnsfast form med grönsaksblandningen. Häll över äggblandningen.
  5. Strö över osten och gratinera på nedersta falsen i ugnen ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.