En vacker gryta med delikat gösfilé, grönskimrande broccoli, solmogna tomater och potatis.
Gös är en rovfisk med fast kött och lite ben.
Instruktioner
- Skölj fisken och torka av den med papper, skär den i stora bitar, täck över och ställ åt sidan. Skala potatisen, skär i halvor eller i fjärdedelar. Häll buljong och potatis i en kastrull, koka under lock i 15 minuter.
- Skölj broccolin, skär i buketter, skala stjälkarna och skär i små tärningar. Blanchera i lättsaltat vatten i 4 minuter, spola i kallt vatten och låt rinna av. Skala löken, halvera och skär i skivor. Skölj tomaterna, ta bort stjälkfästena och skär i tjocka skivor.
- Hetta upp olja i en kastrull, fräs löken genomskinlig. Häll av potatisen i ett durkslag, spara vätskan.
- Häll tillbaka potatisen i grytan, lägg löken ovanpå. Varva med broccoli och tomater. Krydda fisken med salt, peppar och timjan och lägg dem i grytan. Smaka av den sparade buljongen med salt och peppar och häll den över fiskfiléerna. Låt grönsaksgrytan sjuda under lock på svag värme i 25-30 minuter, utan att röra om.
- Fördela grytan i små skålar eller djupa tallrikar och strö över persilja.
Publicerat den
5 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar