Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsaksgryta med gös

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En vacker gryta med delikat gösfilé, grönskimrande broccoli, solmogna tomater och potatis. Gös är en rovfisk med fast kött och lite ben.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj fisken och torka av den med papper, skär den i stora bitar, täck över och ställ åt sidan. Skala potatisen, skär i halvor eller i fjärdedelar. Häll buljong och potatis i en kastrull, koka under lock i 15 minuter.
  2. Skölj broccolin, skär i buketter, skala stjälkarna och skär i små tärningar. Blanchera i lättsaltat vatten i 4 minuter, spola i kallt vatten och låt rinna av. Skala löken, halvera och skär i skivor. Skölj tomaterna, ta bort stjälkfästena och skär i tjocka skivor.
  3. Hetta upp olja i en kastrull, fräs löken genomskinlig. Häll av potatisen i ett durkslag, spara vätskan.
  4. Häll tillbaka potatisen i grytan, lägg löken ovanpå. Varva med broccoli och tomater. Krydda fisken med salt, peppar och timjan och lägg dem i grytan. Smaka av den sparade buljongen med salt och peppar och häll den över fiskfiléerna. Låt grönsaksgrytan sjuda under lock på svag värme i 25-30 minuter, utan att röra om.
  5. Fördela grytan i små skålar eller djupa tallrikar och strö över persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.