Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsakskaka

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Paj är mångas favoriträtt som oftast kan bli väldigt fet. Den här pajen görs av vetedeg, den är därför smalare än en paj bakad på mördeg. Jättegott till grillat ex grillspett. Passar utmärkt på buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jäst och rosmarin i ljummet vatten. Arbeta in lite av mjölet samt olja och salt. Tillsätt resten av mjölet och arbeta degen smidig.
  2. Lägg en duk över bunken och låt den jäsa ca 25 minuter i rumstemperatur.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Skär squashen i strimlor, hacka vitlöken och löken.
  5. Hetta upp matfettet i en stekpanna. Fräs allt lökhack några minuter innan squashen tillsätts.
  6. Stek alltsammans ett par minuter tills den får lite färg.
  7. Skär tomaterna i bitar.
  8. Smörj en eldfast form med höga kanter.
  9. Knåda degen smidig och kavla ut den till en rund kaka, ca 8 cm större än formen. Lägg i degplattan och tryck upp kanterna.
  10. Varva squash med tomatbitarna, kryddor, basilika och riven ost.
  11. Vispa samman ägg och kesella. Häll det över grönsakerna.
  12. Grädda kakan i ca 35 minuter på nedersta falsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.