Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsakslasagne

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fräscht med grönsaker i lasagnen nu när man behöver färger efter vinterns bleka dagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja göra en béchamelsås: Smält smöret och rör ner mjölet. Stäng av plattan och låt detta dra i ett par minuter. Rör om då och då, för att undvika att det bränner fast eller att det blir brunt. Tillsätt mjölken under omrörning, salta och peppra. Låt detta sedan småkoka 10-15 minuter.
  2. Fyllning: Fräs morötter, squash, lök, paprika och vitlök i olivoljan. Grönsakerna ska inte bli helt mjuka.Salta och peppra. Häll i béchamelsåsen och blanda. Lägg lasagneplattorna i botten på en smord ugsfast form. Varva med såsen. Avsluta med ett lager lasagneplattor och häll över en skopa sås. Strö avslutningsvis över detta med riven ost. Grädda i ugnen på 200 grader i cirka 35 minuter. Låt lasagnen sedan stå för att "stabba" sig 10-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.