Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsakslasagne med pesto

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En lasagne som kommer lastad med grönsaker och mängder av smak! Tomatsåsen är lagom het och kryddad med pesto. Tomatsås och majs utgör stommen i fyllningen, en gräddig sås blir härligt krämig i mitten och det hela toppas med ost. Med färska plattor går det snabbare i ugnen också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. 2. Skala och riv morötterna fint. Fräs dem någon minut i oljan och rör ner krossade och passerade tomater, vatten och socker. Låt det koka ca 5 minuter på svag värme. Rör ner peston och smaka av med salt och peppar.
  3. 3. Blanda crème fraiche med mjölken.
  4. 4. Lägg lite av tomatsåsen i en ugnssäker form. Varva lasagneplattorna med tomatsås och avrunnen majs. Bred ut crème fraichen på ett lager i mitten. Toppa med tomatsås och ost.
  5. 5. Grädda lasagnen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. 6. Servera lasagnen med ruccola.
  7. Näringsvärde per portion Energi: 1987 kJ / 475 kcal Protein: 17,4 g Kolhydrat: 55,3 g Fett: 18,5 g

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.