Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsakslasagne med spenat

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Det bästa receptet hittills. Uppnått efter många provlagningar och tester på den tålmodiga familjen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader eller 175 grader varmluft.
  2. Tomatsås: Skär paprika, morot, gul lök och vitlök i små tärningar. Fräs dem i olivoljan i en gryta utan att de får stekyta. Tillsätt krossade tomater, oregano och buljongtärningar. Koka under lock tills grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  3. Spenatröra: Tina fryst spenat i en teflonpanna med höga kanter. När vattnet kokat bort tillsätts flytande margarin. Fräs på medelvärme i 5 minuter. Tillsätt Keso och crème fraiche. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  4. Varva tomatsås, lasagneplattor, spenatröra och ost i en smord ugnsform med måttet 20X30 cm. avsluta med ost. Häll mjölken runt kanterna
  5. Grädda i ugnen i 30-40 minuter eller tills lasagnen fått fin färg och plattorna är mjuka om man känner med en potatissticka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.