Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsakspaella

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

De häftiga färgerna i den här goda, spanskinspirerade, risrätten är lika lockande som dess smaker. 230 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en stor stekpanna, 30 cm i diameter, på medelvärme. Fräs paprika och bönor ca 10 minuter, rör om då och då tills paprikan börjar mjukna och är brynt. Ta upp grönsakerna ur pannan och ställ åt sidan. Lägg zucchinin i pannan och fräs 5 minuter under omrörning tills den blir gyllene.
  2. Lägg tillbaka paprika och bönor i pannan tillsammans med paprikapulver, rosmarin, persilja och ris. Fräs cirka 2 minuter. Tillsätt tomater och buljong, koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter.
  3. Sänk till låg värme och lägg på locket. Låt sjuda cirka 15 minuter tills riset är nästan färdigt. Stäng av värmen, ta av locket och låt ånga av 5-10 minuter. Servera direkt från pannan.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.