- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
De häftiga färgerna i den här goda, spanskinspirerade, risrätten är lika lockande som dess smaker.
230 kcal/portion
Instruktioner
- Hetta upp oljan i en stor stekpanna, 30 cm i diameter, på medelvärme. Fräs paprika och bönor ca 10 minuter, rör om då och då tills paprikan börjar mjukna och är brynt. Ta upp grönsakerna ur pannan och ställ åt sidan. Lägg zucchinin i pannan och fräs 5 minuter under omrörning tills den blir gyllene.
- Lägg tillbaka paprika och bönor i pannan tillsammans med paprikapulver, rosmarin, persilja och ris. Fräs cirka 2 minuter. Tillsätt tomater och buljong, koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter.
- Sänk till låg värme och lägg på locket. Låt sjuda cirka 15 minuter tills riset är nästan färdigt. Stäng av värmen, ta av locket och låt ånga av 5-10 minuter. Servera direkt från pannan.
Publicerat den
24 september 2009
Skriv kommentar