Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsakspaj

 
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Hacka ihop matfett, de båda mjölsorterna och salt till en grynig massa. I en matberedare blir det bäst. Tillsätt vatten och arbeta ihop egen. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten och låt degen gå lite över kanten. Ställ formen kallt minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i 15 minuter. Tina spenaten och krama ur vattnet. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör utan att få färg. Rör i spenaten och fräs tillsammans ett par minuter. Krydda med salt och peppar. Skiva champinjonerna och fräs dem i smör tills all vätska ångat bort. Pressa i vitlök och krydda med salt och peppar. Bred ut spenaten i botten på pajskalet och lägg champinjonerna ovanpå. Täck med tomaterna skurna i skivor och strö på basilika, salt och peppar. Rör ihop ägg, keso, grädde och ost och smaka av med salt och peppar. Häll blandningen pajen. Grädda i 35 - 40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.