Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsakspaj med kesella

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En smakrik paj som är lätt att äta =) Kan kännas lite krånglig att göra med är faktiskt inte det när man väl kommit igång...väl värd besväret iallafall =)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjölsorterna med saltet. Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt isvattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Slå in i plastfolie och kyl i 20 minuter.
  2. Skala morötterna och skär i tunna skivor, strimla purjon fint. Koka upp saltat vatten och låt morötterna koka i 3 minuter. Tillsätt purjon efter 2 minuter och låt den koka med 1 minut.
  3. Ta av grönsakerna och kyl dem med kallt vatten. Ta av persiljebladen och hacka dem fint. Låt kesellan rinna av i en sil.
  4. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform ca 25 cm i diameter. Kavla ut degen på mjölat bakbord och klä formen med degen så det blir ca 3 cm höga kanter. Nagga degen och förgrädda i 15 minuter nedersta falsen i ugnen.
  5. Separera äggen och blanda äggulorna med kesellan, rör ner mannagrynen, parmasan och persiljan. Krydda med peppar salt och citronskal och blanda ner grönsakerna.
  6. Ta ut pajformen ur ugnen och låt den svalna lätt. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i kesellen. Häll smeten i formen och jämna till ytan, grädda pajen ca 1 timma.
  7. Skär i bitar och servera varm eller kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.