Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsakspaj med skinka

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Smidigt att frysa in i mindre portionsbitar, för att kunna ta med till lunch etc.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka grönsakerna och tina spenaten om den är frusen. Gör pajdegen under tiden.
  3. Pajdegen: Låt smöret bli rumstempererat. Blanda alla ingredienser och forma till en deg, låt vila i kylen i minst 15 minuter.
  4. Häll av vattnet till grönsakerna, mosa dem i mindre bitar med hjälp av en potatisstöt eller med hjälp av en gaffel. Det ska vara lite bitar kvar. Blanda ner spenaten med grönsakerna.
  5. Vispa ägg och mjölk i en skål.
  6. Tryck ut pajdegen i en form (22-25 cm).
  7. Lägg grönsaksmoset i botten av pajskalet, ett tunt lager, bred ut. Strö över skinkan och vitlökspeppar/salt. Häll sedan över äggblandningen och fördela så att osten, täcker hela formen.
  8. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Servera med grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.