Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsaksplättar med tzatziki

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Dessa jättegoda plättar serveras som vegetarisk (innehåller ägg och yoghurt) ensamrätt eller som tillbehör till ex grillat kött, fisk eller kyckling. Viktväktarrecept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman matlagningsyoghurt, gurka, vitlök, salt och peppar till tzatzikin och låt stå tills plättarna är klara.
  2. Blanda alla grönsakerna och potatis med uppvispat ägg. Krydda med salt och peppar. Blanda väl. Hetta upp en stekpanna. Lägg i olja eller margarin. Klicka ut smeten till ganska tunna plättar (ca 5 cm i diameter) och stek på medelvärme. 2-3 minuter på varje sida. Håll plättarna varma i ugnen tills det är dags att servera.
  3. Servera endera som vegetarisk ensamrätt eller som tillbehör till ex grillat kött, fisk eller kyckling.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Jen4-u 6 september 2008

    vi fick lov att lägga till 1 1/2 msk potatismjöl för att dom skulle hålla ihop. Vi la också till chili och paprikakrydda, Dom blev jättegoda!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.