Näring/port
2070 kJ, 495 kcal
23 g prot
4,5 g fett
87,5 g kolhydrater
6,5 g fibrer
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Skala och grovhacka löken. Ansa, skölj och strimla purjolöken grovt. Ansa, skölj och tärna paprikan.
- Låt kronärtskockshjärtan rinna av väl och dela dem i 4 bitar. Fräs löken i smöret. Tillsätt purjolöken tillsammans med paprikan efter en stund. Pressa i vitlöksklyftan. Fräs en stund till.
- Tillsätt kronärtskockshjärtan och gröna ärtor.
Fräs tills allt är varmt. Smaka av med örtsalt och svartpeppar.
- Blanda grönsakerna med riset i en stor form, kastrull eller serveringsfat.
- Smält smöret i en stekpanna. Fräs curryn i smöret några sekunder. Tillsätt räkorna och fräs någon minut under omrörning.
- Lägg räkorna på grönsaksriset. Servera med citronklyftor och baguette.
Publicerat den
8 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar