Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsakssufflé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grönsakssufflé med smält smör är en fin lunchrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 ° Smörj en rund form med raka kanter väl, rymd ca 2 liter. Koka grönsakerna nätt och jämt mjuka i lättsaltat vatten. Låt det svalna.
  2. Smält fett, rör ner vetemjölet och späd med mjölken eller grädden. Låt stuvningen koka några minuter under omröring. Tag kastrullen från värmen.
  3. Rör ner äggulorna en i taget. Salta och peppra. Tillsätt grönsakerna. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i grönsaksstuvningen.
  4. Häll smeten i den smorda formen och grädda omedelbart på nedre falsen i ugn ca 45 min.
  5. Servera sufflén genast med smält smör eller rökt skinka.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.