- Serverar: 6 portioner
- Tid: 55 minuter
Skriv ut
God och klassisk förrätt. Även gott som enklare sommarlunch. Lätt att göra men eftersom terrinen ska svalna några timmar bör man "vara ute i tid". Ursprungligen är detta ett Viktväktarrecept.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Klä en avlång 1½ liters ugnsform med bakplåtspapper.
- Mixa grönsakerna en och en och blanda i 1 ägg samt örtsalt och peppar till varje grönsak.
- Tips! Om du kör först sellerin, sen morötterna och sist spenaten slipper du diska mellan varven.
- Bred ut de olika grönsaksrörorna i lager i formen.
- Ställ formen i vattenbad i ugnen och grädda 30-35 minuter. Täck med bakplåtspapper mot slutet om den får för mycket färg.
- Blanda matlagningsyoghurt, honung och finklippt gräslök till en sås. och låt den stå och dra tills du ska servera terrinen.
- Ta ut terrinen och låt svalna i kyl några timmar. Stjälp upp på fat och skiva. Servera med såsen.
Publicerat den
8 oktober 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Var är receptet på såsen?
Ingredienserna finns med i receptet. Jag har tyvärr missat att lägga in i texten vilka som ska blandas till sås. Åtgärdat nu:-)