Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gröt av rågmjöl, grahamsmjöl eller kornmjöl - Vattgröt

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Denna gröt åt jag som barn minns jag. Den serverades med varm mjölk och lingonsylt. Jag tyckte den var god fast den var enkel. En så kallad fattigmans-måltid. Hos oss åt vid den ändå fast vi inte var direkt fattiga.

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp vatten och salt. Vispa ner mjölet, lite i taget. Kokaunder lock på svag värme ca 10 minuter. Rör i gröten någon gång. Vispa den före serveringen. Gröt av stenmalet vetemjöl eller rågmjöl kokas på samma sätt. Till: Mjölk och lingonsylt eller lite honug eller sirap.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.