Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gröt av rågmjöl, grahamsmjöl eller kornmjöl - Vattgröt

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Denna gröt åt jag som barn minns jag. Den serverades med varm mjölk och lingonsylt. Jag tyckte den var god fast den var enkel. En så kallad fattigmans-måltid. Hos oss åt vid den ändå fast vi inte var direkt fattiga.

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp vatten och salt. Vispa ner mjölet, lite i taget. Kokaunder lock på svag värme ca 10 minuter. Rör i gröten någon gång. Vispa den före serveringen. Gröt av stenmalet vetemjöl eller rågmjöl kokas på samma sätt. Till: Mjölk och lingonsylt eller lite honug eller sirap.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Kathis 14 oktober 2020

    Kommer ihåg att jag åt detta hos mormor och morfar som var liten, supergott. Tror vi fick en liten klick sirap på ibland också? Skulle gärna testa och göra det idag, ska man ha fint rågmjöl eller grovt rågmjöl? Önskar man varit mer uppmärksam och frågat, fast på den tiden fanns ju bara en sort så lättare då, nu ska det ju finnas en miljon olika varianter av saker och då blir man(läs jag, haha ha) väldigt förvirrad Kommer ihåg många goda maträtter, stekt lever med grädde och bacon är en favorit som jag fortfarande äter.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.