Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grötbullar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Hembakat e bäst

Ingredienser

Instruktioner

Lägg rågflingor, vatten och salt i en kastrull och koka det 4 minuter till en gröt. Lägg i matfettet och låt det smälta. Tillsätt vatten, sirap och salt. Kontrollera att blandningen inte är mer än fingervarm 37°C. Smula ner jästen i blandningen och 2,2 l av mjölet. Arbeta degen smidig (ta ev mer mjöl) tills den släpper degskålen. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk, ca 45 minuter. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela den i 40 delar och forma dem till avlånga bullar. Lägg dem på smorda plåtar. Låt bullarna jäsa övertäckta med bakduk 45-60 minuter. Grädda i 225°C, 10-20 minuter

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • rubenn 9 december 2010

    tack! har letat efter dem här sen jag slutade på fritids när jag gick på lågstadiet!

  • la.skola@live.se 9 november 2011

    dom här blev supper goda alla i familjen älskade dom så nu blir de en ny bakomgång idag.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.