Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grötbullar

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Supergott bröd bakat på överbliven frukostgröt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Smält smör, häll i vattnet och ljumma till 37 grader. Blanda ut jästen med vätskan. Häll i resterande ingredienser, ha i lite mjöl i taget. Knåda degen i ca 5 minuter. Låt jäsa under bakduk i 60 minuter.
  2. Baka ut degen på mjölat bakbord. Forma 15 bullar, låt jäsa på bakplåt under bakduk i 30 minuter.
  3. Pensla bullarna med ägg och strö över havregryn. Grädda bullarna i 15-20 minuter, 200 grader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.