- Serverar: 2-3 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Supergott! Riv gärna ner ett äpple om du vill!
Instruktioner
- Värm smöret och mjölken fingervarmt. Smula jästen i en bunke. Tillsätt den varma mjölken och vispa så att jästen löser sig. Tillsätt de rivna morötterna, sirap, saltet och mjöl. Blanda samman till en smidig deg.
- Du kan behöva tillsätta lite extra mjöl (rågsikt), det viktiga är att degen inte blir kladdig.
- Låt stå och jäsa i 45 minuter under duk.
- Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i två eller tre delar. Forma till runda bröd och lägg dem på bakplåtar täckta med bakplåtspapper.
- Låt jäsa 30 minuter under duk.
- Vispa ihop ägget med sirap (och ev mjölk), pensla bröden och strö sedan havregryn och flingsalt över. Grädda dem i 225 grader i 15-20 minuter tills de fått fin färg.
Publicerat den
27 februari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Kanongott bröd. En ny favorit i familjen. Givetvis en 5 poängare.
5 i betyg. Goda och kommer att bakas igen.
Mycket goda limpor. Stora och fina blev dem Jättegoda varma med smör. Mums mums Kan rekomdera Detta resept.