Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grov glutenfri limpa

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Saftigt, smakrikt och fiberrikt – allt en person med glutenintolerans kan önska

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vatten och olja i bakskålen. Tillsätt fiberhusk, havregryn, linfrön, solrosfrön, salt och brödkryddor. Rör om med en lite trä- eller plastsked.
  2. Väg gärna mjölet och tillsätt det. Häll torrjästen ovanpå mjölet. Toppa med nötter och aprikoser.
  3. Sätt ner bakskålen i bakmaskinen. Välj programmet ”pizza” och låt bakmaskinen knåda och jäsa degen i 45 min.
  4. Sätt ugnen på 200°. Smörj en avlång form, ca 2 liter. Häll över degen och hjälp till med en slickepott som du kan fukta i kallt vatten. Släta till degen och strö ev över solrosfrön. Låt jäsa 15 min under bakduk.
  5. Sätt in i ugnen och baka 30 min. Låt svalna på galler och svep in i en ren handduk.
  6. Tips! Givetvis kan man använda det glutenfria programmet på bakmaskinen och väljer då vid punkt 3 i stället det ”glutenfria” programmet och färgval ”dark”. Tryck på start. Efter 2 timmar är brödet klart. Det här brödet är bakat i Panasonic SD 253. Tider och program kan variera mellan olika maskiner.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.