Saftigt, smakrikt och fiberrikt – allt en person med glutenintolerans kan önska
Instruktioner
- Häll vatten och olja i bakskålen. Tillsätt fiberhusk, havregryn, linfrön, solrosfrön, salt och brödkryddor. Rör om med en lite trä- eller plastsked.
- Väg gärna mjölet och tillsätt det. Häll torrjästen ovanpå mjölet. Toppa med nötter och aprikoser.
- Sätt ner bakskålen i bakmaskinen. Välj programmet ”pizza” och låt bakmaskinen knåda och jäsa degen i 45 min.
- Sätt ugnen på 200°. Smörj en avlång form, ca 2 liter. Häll över degen och hjälp till med en slickepott som du kan fukta i kallt vatten. Släta till degen och strö ev över solrosfrön. Låt jäsa 15 min under bakduk.
- Sätt in i ugnen och baka 30 min. Låt svalna på galler och svep in i en ren handduk.
- Tips! Givetvis kan man använda det glutenfria programmet på bakmaskinen och väljer då vid punkt 3 i stället det ”glutenfria” programmet och färgval ”dark”. Tryck på start. Efter 2 timmar är brödet klart. Det här brödet är bakat i Panasonic SD 253. Tider och program kan variera mellan olika maskiner.
Publicerat den
22 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar