Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grov långfranska

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Nyttig med mycket fibrer. Lättbakad

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och blanda med vattnet, jästen och övriga ingredienser. Arbeta länge, gärna i assistent. Spara 1dl av mjölet till utbakningen.
  2. Jäs till dubbel storlek, minst 35 min.
  3. Baka ut till 2 limpor som gräddas i avlånga, välsmorda formar efter att ha jäst ytterligare 35 min.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen, 200º i 30 min.
  5. Ta bröden ur formarna, vänd dem upp och ner och grädda ytterligare i 5 min. Detta för att få frasig stekyta även på undersidan.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • essim 22 april 2010

    Jättegott bröd, lätt att baka också. Vill du ha bild i receptet?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.