Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grov linfrökavring med sesamtopp

 
Grov linfrökavring med sesamtopp Grov linfrökavring med sesamtopp
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En saftig och mycket god kavring. Låt den gärna vila till dagen efter så alla smaker hinner utvecklas. Sesamtoppen kan givetvis uteslutas. Men jag tycker den både höjer utseende och smak.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 150 grader. Smörj 2 avlånga brödformar väl med det rumsvarma smöret. Sprid sesamfrön i botten på formarna och ställ gärna i kyl medan ni gör smeten. Det gör att sesamfröna fäster ordentligt i det fasta smöret innan ni fyller på smeten. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och fyll på med fil och sirap. Kör med degkrokar till allt är en väl blandad tjock, seg smet. Fyll smeten i formarna och jämna till en plan yta. Placera på nedersta falsen i ugnen och grädda i ca 90 minuter. Stjälp brödet ur formen och låt kallna helt invirad i handduk. Skivas i tunna skivor. Går alldeles utmärkt att frysa, skiva gärna brödet före frysning.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.