Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grova frallor!

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 1-6 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Goda o bra frallor, passar perfekt till mellanmålet!! Är mkt. enkla att göra!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blir ca 6 frallor.
  2. 1. Smält margarinet. 2. Häll i mjölken o värm den till 37grader(=fingervarmt) 3. Smula jästen i en skål. Häll mjölken över, blanda! 4. Tillsätt socker, salt, grahamsmjöl o rågsikt. 5. Arbeta degen tills den blir smidig o släpper skålen. Tillsätt mer rågsikt om det behövs. 6. Ställ degen att jäsa ca. 10min under bakduk. 7. Sätt ugnen på 250. Lägg bakplåts papper på en plåt. 8. Ta upp degen på mjölat bakbord arbeta den tills den är smidig o släpper bordet utan mjöl. 9. Rulla ut degen till en längd o dela den i ca. 6 bitar. 10. Forma dem o lägg dem på plåten. 11. Låt dem jäsa med bakduk över. 12. Grädda dem mitt i ugnen ca. 8min

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Poff 26 juli 2008

    Goda! Lite svårt att veta hur mycket smör det skulle vara men det gick bra ändå. Jag penslade på lite ägg och hade solrosfrön över också (såsom det ser ut på bilden)

  • Aloe 25 januari 2009

    Enkla o goda bullar. Jag använde olja istället för smör och vatten istället för mjölk, det funkade helt ok.

  • AnnaCarin03 12 februari 2009

    Jag lät degen jäsa en halvtimme både i bunken och som bullar. De jäste fint. Jag gjorde dubbel sats och det blev åtta bröd, gjorde de alltså lite större än i receptet. Därför fick de gräddas i ugnen några minuter längre. Nu är lägenheten fylld av doften av nybakat! Härligt! Har även smakat en bit med lite smör på..Mmmm, jättegoda! Kommer absolut göras fler gånger.

  • redd 15 augusti 2009

    Tror ingen gör fel med 2g jäst är väll ändå inte ett halvt paket? 25gram skall det nog stå ;)

  • Mihal 21 augusti 2010

    Jag blandade ner torkad frukt och linfrö. Blev saftigt och gott!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.