- Serverar: 1-6 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
Goda o bra frallor, passar perfekt till mellanmålet!!
Är mkt. enkla att göra!!
Instruktioner
- Blir ca 6 frallor.
- 1. Smält margarinet.
2. Häll i mjölken o värm den till 37grader(=fingervarmt)
3. Smula jästen i en skål. Häll mjölken över, blanda!
4. Tillsätt socker, salt, grahamsmjöl o rågsikt.
5. Arbeta degen tills den blir smidig o släpper skålen. Tillsätt mer rågsikt om det behövs.
6. Ställ degen att jäsa ca. 10min under bakduk.
7. Sätt ugnen på 250. Lägg bakplåts papper på en plåt.
8. Ta upp degen på mjölat bakbord arbeta den tills den är smidig o släpper bordet utan mjöl.
9. Rulla ut degen till en längd o dela den i ca. 6 bitar.
10. Forma dem o lägg dem på plåten.
11. Låt dem jäsa med bakduk över.
12. Grädda dem mitt i ugnen ca. 8min
Publicerat den
29 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Goda! Lite svårt att veta hur mycket smör det skulle vara men det gick bra ändå. Jag penslade på lite ägg och hade solrosfrön över också (såsom det ser ut på bilden)
Enkla o goda bullar. Jag använde olja istället för smör och vatten istället för mjölk, det funkade helt ok.
Jag lät degen jäsa en halvtimme både i bunken och som bullar. De jäste fint. Jag gjorde dubbel sats och det blev åtta bröd, gjorde de alltså lite större än i receptet. Därför fick de gräddas i ugnen några minuter längre. Nu är lägenheten fylld av doften av nybakat! Härligt! Har även smakat en bit med lite smör på..Mmmm, jättegoda! Kommer absolut göras fler gånger.
Tror ingen gör fel med 2g jäst är väll ändå inte ett halvt paket? 25gram skall det nog stå ;)
Jag blandade ner torkad frukt och linfrö. Blev saftigt och gott!!