Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grova skållade bullar

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Genom att skålla degen får du ett saftigare och hållbarare bröd. Blanda mjöl och kokhett vatten i en bunke. Låt blandningen svalna till fingervarmt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet i kastrull. Häll i vattnet och värm till fingervarmt. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen med degspadet.
  2. Tillsätt det skållade mjölet, salt, sirap, grahamsmjöl och nästan all vetemjöl. Spara lite till utbakningen.
  3. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt med 45-60 minuter.
  4. Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar och rulla till längder. Skär varje längd i tio bitar. Rulla till bullar och lägg på två smorda eller mjölade plåtar.
  5. Jäs dem under bakduk ca: 30 min. Grädda ca: 10 min i mitten av ugnen. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.