Genom att skålla degen får du ett saftigare och hållbarare bröd. Blanda mjöl och kokhett vatten i en bunke. Låt blandningen svalna till fingervarmt.
Instruktioner
- Smält margarinet i kastrull. Häll i vattnet och värm till fingervarmt. Smula sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen med degspadet.
- Tillsätt det skållade mjölet, salt, sirap, grahamsmjöl och nästan all vetemjöl. Spara lite till utbakningen.
- Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs den övertäckt med 45-60 minuter.
- Knåda degen på mjölat bakbord. Dela den i två delar och rulla till längder. Skär varje längd i tio bitar. Rulla till bullar och lägg på två smorda eller mjölade plåtar.
- Jäs dem under bakduk ca: 30 min. Grädda ca: 10 min i mitten av ugnen. Låt svalna på galler under bakduk.
Publicerat den
1 januari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar